IT Performance End User Performance Eye with purple blue green yellow

SCOM as a Service

Met StateView (SCOM as a Service; SCOM SaaS) van The Backbone wordt het voor elke organisatie mogelijk om state-of-the-art monitoring van de ICT-omgeving toe te passen zonder te hoeven investeren in SCOM qua middelen en leercurve. U hoeft als afnemer van StateView niet zelf een implementatie van SCOM uit te voeren binnen uw eigen ICT-omgeving, waardoor investeringen in onder meer aanschaf, implementatie en configuratie en de kosten voor onderhoud en beheer ontbreken. StateView is gebaseerd op het Software as a Service (SaaS) model.

StateView kan worden geleverd als

  • Private cloud vanuit de datacenters van The Backbone
  • Managed oplossing in het datacenter van de klant (op de locatie van de klant)

StateView stelt een organisatie in staat om met beperkte middelen een complete monitoring oplossing op basis van SCOM te implementeren door deze als managed dienst af te nemen.

Met het StateView beschikt u over

  • Toepassing van breed scala aan ‘Management Packs‘
  • Webbased console en een native console voor de actuele status en meldingen
  • E-mail berichten van de kritische meldingen
  • Reguliere rapportages t.b.v. trendanalyses
  • Toegang tot kennisdatabase
  • Status van uw ICT-omgeving middels diverse dashboard’s
  • Support voor tuning en onderhoud van het monitoringproces.

Met StateView heeft u tevens de mogelijkheid om de monitoring uit te breiden met custom Management Packs voor uw ‘eigen applicaties’ en ketenmonitoring in te bedden voor het monitoren van gedistribueerde applicaties (n-tier). Daarnaast is met StateView mogelijk om koppelingen te realiseren naar aanwezige helpdeskapplicaties en/of monitoringapplicaties doormiddel van Third Party connectors.

Prijsmodel SCOM SaaS

Het prijsmodel voor SCOM SaaS is gebaseerd op het aantal servers en het aantal rollen van de servers. Wilt u weten wat StateView kost voor uw ICT-infrastructuur, neem dan contact met ons op.

Managed SCOM

Indien u reeds zelf beschikt over een SCOM infrastructuur dan is StateView ook zeer geschikt om ingezet te worden als controle op de juiste werking van uw eigen SCOM engine. Met deze realtime controle van uw eigen SCOM engine wordt de ondersteuning op afstand tevens geoptimaliseerd, dit noemen wij Managed SCOM.

Wilt u meer informatie over SCOM as a Service?

Neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk van een reactie voorzien.