Reports

Reports: van actueel naar historie naar trends

Monitoring oplossingen worden veelal gebruikt voor het weergeven van de actuele situatie. Reports bieden echter zeer uitgebreide historische informatie, waarmee onder meer trends kunnen worden herkend.

Standaard SQL Reporting Services

SCOM maakt gebruik van SQL Reporting Services voor SCOM Reports. De SCOM Reports kunnen putten uit alle opgeslagen gegevens in de SCOM databases. Er zijn zeer veel standaard SCOM Reports over de availability en performance van hardware, software en ketens (indien ketenmonitoring is ingericht).

Trend en baseline

SCOM Reports bieden een totaaloverzicht over langere termijn, waarmee trends kunnen worden waargenomen. Het gedrag van de ICT omgeving wordt pas duidelijk als er over langere termijn wordt gemonitord.

De baseline qua beschikbaarheid en performance is het vertrekpunt voor het vervolgens kunnen herkennen van trends, bijvoorbeeld degradatie van performance of beschikbaarheid.

Incident en problem management

SCOM Reports op “most common alerts” bieden de ICT organisatie veel inzicht in de top N meldingen die gerelateerd kunnen zijn aan incidenten of zelfs problemen veroorzaken. Toepassing van SCOM Reports is van toegevoegde waarde voor de processen incident en problem management.

Capacity management en planning

SCOM Reports vormen de basis voor de beheerprocessen met betrekking tot capacity management en planning. Baselines en trends laten zien hoe de groei of afname van het gebruik en verbruik is voor de belangrijkste resources als processor, intern geheugen, netwerk en opslagsystemen (SAN).

SCOM Reports: SLA Reports

SCOM kent de mogelijkheid voor SLA reports voor de belangrijkste ICT services en applicaties die worden toegepast binnen de primaire bedrijfsprocessen.

Door toepassing van ketenmonitoring en gebruikersmonitoring kunnen SCOM Reports worden ingericht op basis waarvan de ICT organisatie direct SLA Reports kan opleveren. Organisatie en management beschikken daarmee direct over een actueel overzicht van de prestaties van de ICT.

Voor meer informatie over de toepassing van Reports kunt u contact met ons opnemen.