Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een suite van Microsoft met analytics die het mogelijk maakt om gegevens inzichtelijk te maken en inzichten te delen. De inzichten komen tot leven in de Power BI dashboards die 360-graden beeld geven van de belangrijkste statistieken op één plaats en real time. Deze inzichten kunnen weergegeven worden op elk device (Power BI Mobile apps) en kunnen sinds kort zelfs weergegeven worden in web- of mobiele applicaties (Power BI Embedded).

Met Power BI is het mogelijk om verschillende data bronnen te combineren en transformeren om later te gebruiken in de visueel weer te geven inzichten. De databronnen kunnen in de cloud aanwezig zijn, bijvoorbeeld als Azure SQL Database, maar kunnen ook afkomstig zijn van een andere cloud service (50 koppelingen mogelijk), bijvoorbeeld SalesForce, Microsoft Dynamics CRM of MailChimp. Niet alleen clouddata, maar ook bestaande databases (on-premise) kunnen gebruikt worden, dit gaat door middel van Microsoft Power BI Gateways, waarbij het zelfs mogelijk is om de data te verversen en bijna real-time weer te geven in de cloud dashboards en rapporten van Power BI.

Wilt u meer informatie over Microsoft Power BI?

Neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk van een reactie voorzien.