Microsoft Operations Management Suite

Wat is Operations Management Suite (OMS)?

Van on-premises naar de cloud

Microsoft biedt al langere tijd producten voor het beheren van bedrijfsoplossingen. In 2007 werden meerdere producten samengevoegd in de System Center-suite met beheerproducten. Deze bevatte Configuration Manager, dat functies biedt zoals softwaredistributie en -inventaris; Operations Manager, dat proactieve bewaking voor systemen en toepassingen biedt; Orchestrator, dat runbooks bevat voor het automatiseren van handmatige processen; en Data Protection Manager voor het maken van back-ups en het herstellen van kritieke gegevens.

Doordat steeds meer computerresources werden verplaatst naar de cloud, kregen System Center-producten meer cloudfuncties, zoals Operations Manager en Orchestrator voor het beheer van resources in Azure. Ze waren echter nog steeds primair bedoeld als on-premises oplossingen, en vereisten daarom een aanzienlijke investering in implementatie en onderhoud van een on-premises beheeromgeving. Er was een nieuwe benadering van beheer nodig om volledig te profiteren van de cloud en toekomstige toepassingen te kunnen ondersteunen.

Kennismaking met Operations Management Suite

Operations Management Suite (ook wel bekend als OMS) is een verzameling beheerservices die volledig op de cloud zijn gericht. In plaats van on-premises resources te implementeren en beheren, worden OMS-onderdelen volledig in Azure gehost. De benodigde configuratie is minimaal en u kunt alles letterlijk binnen een paar minuten in werking zetten.

  • Implementatie met minimale kosten en complexiteit. Omdat alle onderdelen en gegevens van OMS in Azure worden opgeslagen, kunt u in korte tijd alles gereed hebben zonder de complexiteit van en investering in on-premises onderdelen.
  • Gemakkelijk schalen in de cloud. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u betaalt voor computerresources die u niet nodig hebt of dat u onvoldoende opslagruimte hebt. Dankzij de cloudimplementatie betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt en kunt u gemakkelijk omhoog schalen naar precies die gewenste belasting. U kunt om te beginnen een paar resources beheren en vervolgens omhoog schalen naar uw complete omgeving.
  • Profiteer van de nieuwste functies. Er worden continu functies aan OMS toegevoegd en bestaande functies worden bijgewerkt. Van al deze functies kunt u op elk gewenst moment gebruikmaken zonder updates te hoeven implementeren.
  • Geïntegreerde services. Elke afzonderlijke OMS-service voegt waarde toe, maar samen kunnen de services complexe beheerscenario’s oplossen. Een runbook in Azure Automation kan bijvoorbeeld een failover-proces aansturen met Azure Site Recovery en vervolgens informatie vastleggen in Log Analytics om een waarschuwing te genereren.
  • Wereldwijde kennis. De beheeroplossingen in OMS hebben continu toegang tot de meest recente informatie. De beveiligings- en controleoplossing kan bijvoorbeeld een bedreigingsanalyse uitvoeren aan de hand van de nieuwste bedreigingen die wereldwijd worden gedetecteerd.
  • Toegang waar u ook bent. U hebt toegang tot uw beheeromgeving vanaf elke locatie, mits u de beschikking hebt over een browser. Installeer de OMS-app op uw smartphone voor snelle toegang tot uw bewakingsgegevens.

Wilt u meer informatie over Operations Management Suite (OMS)?

Neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk van een reactie voorzien.