Gebruikerssimulatie

Monitoring van de eindgebruikerservaring op de performance en beschikbaarheid van applicaties is een essentieel onderdeel geworden voor het totaalbeeld in organisaties op ICT-services. Het draait daarbij al lang niet meer alleen om beschikbaarheid van een applicatie, maar de nadruk ligt net zo vaak op de snelheid ervan en hoe de eindgebruiker dit ervaart. Juist door de toename van hybride cloud-omgevingen is de vraag sterk gegroeid. Weet u onmiddellijk bij wie u moet zijn als er performance problemen optreden? Is dat bij uw eigen ICT afdeling, of ligt het probleem bij de leverancier van een applicatie.

De End-User Performance, inclusief maatwerk simulatiescripts, geeft u het antwoord en levert deze gewenste functionaliteit.

Toepassingen van de End-User Performance

Er zijn veel argumenten waarom het uw organisatie toegevoegde waarde oplevert, onder andere:

  • Het verkorten van de oplostijd bij performance problemen na herkenning van een afwijking in de trend.
  • De status inzichtelijk krijgen van specifieke gebruikers-processen voor verschillende stakeholders binnen uw organisatie, denk aan: servicedesk, managers, informatiemanagers, hoofd ICT en service managers.
  • Het opstellen en valideren van IT Service Level Agreements door onder andere service managers en contractmanagers.
  • Vergelijken van beschikbaarheid en performance van de gebruikerservaring op verschillende geografische locaties.
  • Meer grip op cloud-leveranciers door het hebben van realtime informatie over de beschikbaarheid en performance van de gebruikerservaring.
  • Volledige ketenmonitoring van een applicatie door een combinatie van technische en functionele monitoring.

Integratie in SCOM/OMS

Omdat onze End-User Performance volledig is geïntegreerd in het SCOM/OMS platform, kunnen de metingen worden gepresenteerd in de consoles, op dashboards en in rapportages. Alerts kunnen worden ingesteld om bij overschrijding van thresholds op tijden direct te alarmeren.

Inrichting

De End-User Performance is leverbaar door The Backbone als een product (directe koppeling als management pack), of als een SaaS oplossing. Als u vanuit uw rol in de organisatie dus niet direct betrokken bent bij het onderliggende platform, of uw organisatie maakt geen gebruik van SCOM, maar u wilt toch de resultaten van eindgebruikersmetingen weten, dan is deze mogelijkheid snel, doeltreffend en eenvoudig in te richten.

Bekijk onze website van de End-User Performance waar u alle informatie kunt lezen over onze oplossing.

Voor meer informatie over het toepassen van de End-User Performance, bijvoorbeeld met het verzorgen van een demo, kunt u contact met ons opnemen.