End-User Performance

Situatieschets

Organisaties worden steeds afhankelijker van een goed presterende ICT omgeving. De rol van organisaties verandert daarin ook, waarbij IT-afdelingen vaker regiehouder worden in een speelveld met meerdere leveranciers, zowel intern als extern. Los van de inrichting zal een eindgebruiker te allen tijde goed gebruik willen maken van de services en applicaties waarmee wordt gewerkt.

De behoefte om vanuit een eindgebruikersperspectief te monitoren is door deze verandering toegenomen. Tegenwoordig is alleen technische en functionele monitoring niet meer toereikend om een volledig overzicht te hebben op het totale IT-landschap.

Behoefte

Organisaties willen te allen tijde weten hoe applicaties performen, ongeacht waar en hoe de applicatie is ingericht.

Om een goede service aan uw klant te leveren, wilt u problemen proactief opsporen en oplossen, voordat eindgebruikers de problemen hiervan ondervinden.

Het is echter ook belangrijk om problemen snel te kunnen oplossen wanneer eindgebruikers klagen. Standaard IT monitoring oplossingen zijn veelal niet toereikend genoeg performance problemen snel en doeltreffend op te sporen. Het is dus van belang om snel de locatie van een issue vast te stellen, om vervolgens het probleem te kunnen oplossen.

Oplossing

De End-User Performance heeft als doel om de kwaliteit en prestaties van de dienstverlening te verbeteren door performance inzichten te geven vanuit een eindgebruikersperspectief. U bent in staat om processen in een applicatie na te bootsen, met behulp van simulaties. Met de data die uit deze simulaties wordt gegenereerd kunt u zwakke schakels in een applicatieketen vinden. U weet nu precies waar het knelpunt zich bevind en kunt dit oplossen. Dit leidt tot snellere en betere beslissingen, met een hogere kwaliteit van de dienstverlening als gevolg.

Met specifieke instellingen en de verkregen data worden alerts, notificaties, dashboards en rapporten gecreëerd. Dit geeft u op het juiste moment, met het juiste middel de performance inzichten van uw applicaties en/of services.

De End-User Performance is dus een handvat om grip te krijgen op de performance en beschikbaarheid, wat tegenwoordig een absolute noodzakelijkheid is.

Toegevoegde waarde

Stel het u zich eens voor…

  • U heeft uw dashboard en rapportages met daarop performance grafieken en actuele statussen van uw eigen kernapplicatie gemeten vanuit de eindgebruiker. Iedere status en performance grafiek vertegenwoordigen een stap in de keten van de applicatie.
  • U ziet in een oogopslag waar zich in de ketenperformance problemen voordoen en wie hiervoor in actie dient te komen.
  • U kunt performance verschillen in de applicatie zien, per locatie waar uw medewerkers werkzaam zijn.
  • U bespaart uren tijd en daarmee ook geld die verloren zijn gegaan aan communicatie met leveranciers, beheerafdelingen, of gefrustreerde collega’s als er zich performance issues voordoen.

Wilt u meer informatie over de End-User Performance?

Neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk van een reactie voorzien.