azure_monitor

Wat is Azure Monitor?

Van on-premises naar de cloud

Microsoft biedt al langere tijd producten voor het beheren van bedrijfsoplossingen. In 2007 werden meerdere producten samengevoegd in de System Center-suite met beheerproducten. Deze bevatte Configuration Manager, dat functies biedt zoals softwaredistributie en -inventaris; Operations Manager, dat proactieve bewaking voor systemen en toepassingen biedt; Orchestrator, dat runbooks bevat voor het automatiseren van handmatige processen; en Data Protection Manager voor het maken van back-ups en het herstellen van kritieke gegevens.

Doordat steeds meer computer resources werden verplaatst naar de cloud, kregen System Center-producten meer cloudfuncties, zoals Operations Manager en Orchestrator voor het beheer van resources in Azure. Ze waren echter nog steeds primair bedoeld als on-premises oplossingen, en vereisten daarom een aanzienlijke investering in implementatie en onderhoud van een on-premises beheeromgeving. Er was een nieuwe benadering van beheer nodig om volledig te profiteren van de cloud en toekomstige toepassingen te kunnen ondersteunen.

Kennismaking met Azure Monitor

Microsoft lanceerde enkele jaren geleden Operations Management Suite (ook wel bekend als OMS). OMS was een verzameling beheerservices die volledig op de cloud zijn gericht. OMS als Azure Service is opgegaan in Azure Monitor. Azure Monitor maximaliseert de beschikbaarheid en prestaties van applicaties door een uitgebreide oplossing te leveren voor het verzamelen, analyseren en uitvoeren van telemetrie vanuit cloud- en on-premises-omgevingen. Het helpt om beter te begrijpen hoe applicaties presteren en identificeert proactief problemen en de middelen waarvan zij afhankelijk zijn.

The Backbone is specialist in het toepassen van de mogelijkheden binnen Azure Monitor. De twee services binnen Azure Monitor waarmee al veel ervaring is opgedaan zijn Application Insights en Log Analytics.

Wilt u meer informatie over Azure Monitor en wat het voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan middels het onderstaande formulier contact met ons op. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk van een reactie voorzien.