Service provisioning

Van servers naar services

Server virtualisatie was een eerste stap, maar waar het bij voorkeur om gaat, is de deployment van services volgens templates, waarbij het besturingssysteem en de capacity footprint van de virtuele machine eveneens vanuit een cafetariamodel kunnen worden gerealiseerd.

Service templates

Enkel de uitrol van een virtuele machine met een besturingssysteem levert niet de gewenste eindfunctie. Het gaat om het direct willen implementeren van een website of volledige webserver (Internet Information Server, Apache Webserver etc.) of een database of een volledige rdbms server (Microsoft SQL Server, MySQL, etc.).

Met System Center Virtual Machine Manager en App Controller is dit mogelijk. De combinatie van deze twee producten maakt Service Management Automation mogelijk.

Windows Azure Pack: cloud tools voor IaaS service providers en enterprises

Microsoft biedt aan organisaties die System Center toepassen de mogelijkheid om cloud tools in te zetten voor het eigen datacenter. Zeker voor IaaS service providers biedt Windows Azure Pack de mogelijkheid om een multitenant omgeving op te zetten met een Admin Portal en Customer Portal met eigen view op de IaaS resources, waarbij kan worden gemaakt van veel standaard service templates. De Windows Azure Pack kent uiteraard mogelijkheden voor billing en reporting.

Last but not least, Windows Azure Pack biedt een integraal management platform voor virtuele machines en services voor de private en public cloud met integratie van de System Center suite en Microsoft Azure. Enterprises hebben daarmee een uniforme datacenter voorziening ongeacht of de locatie van de resources on premise of de cloud is.

Voor meer informatie over de toepassing van Service provisioning op basis van System Center Virtual Machine Manager of de toepassing van Windows Azure Pack kunt u contact met ons opnemen.