SCOM Netwerk monitoring

Netwerk: de verbinding met de wereld…

In deze tijd van private en public clouds is het nog belangrijker dat “het netwerk” goed functioneert. Beschikbaarheid en performance van het netwerk zijn kritische voorwaarden voor een goed werkende ICT omgeving.

SCOM Netwerk monitoring: out of the box zonder licenties

SCOM heeft ingebouwde mogelijkheden voor het monitoren van netwerkapparatuur en verbindingen. De SCOM Network Management Packs zijn direct beschikbaar binnen SCOM waardoor plug and play network monitoring kan worden ingericht.

Er zijn geen licenties benodigd voor OSI 1/2/3 netwerkapparatuur waarmee WiFi access points, switches en routers zonder bijkomende licentiekosten kunnen worden gemonitord.

SCOM Netwerk monitoring: het netwerk snel in kaart

SCOM Netwerk monitoring werkt op basis van autodiscovery en dit resulteert in een auto topology layout. De performance en belasting van netwerkapparatuur kan real time in beeld worden gebracht.

Binnen no time wordt het duidelijk welke TOP 10 bottlenecks in het netwerk aanwezig zijn. Problemen door overbelaste poorten op switches en routers of CRC fouten en dropped packets kunnen snel worden gedetecteerd.

Met SCOM Netwerk monitoring kunt u de monitoring van het bedrade Ethernet netwerk en het Wifi netwerk integreren met de ketenmonitoring van applicaties en services.

SCOM Netwerk monitoring: certified switches, routers en appliances

SCOM Netwerk monitoring op basis van de standaard SCOM Network Management Packs levert als voordeel dat zeer veel A-merk netwerkapparatuur (Cisco, HP, Juniper etc.) direct wordt herkend, waarbij de ingebouwde management interfaces (Network devices with extended monitoring capability) direct kunnen worden uitgelezen en informatie over de processor en memory beschikbaar zijn.

SCOM Netwerk monitoring: generieke management protocollen (ICMP, SNMP, etc.)

SCOM Netwerk monitoring maakt gebruik van generieke protocollen als ICMP en SNMP voor het uitlezen van de netwerkapparatuur. Standaard wordt zeer veel gecertificeerde netwerkapparatuur herkend en door de toepassing van deze standaarden is het mogelijk om middels templates netwerk monitoring voor specifieke netwerkapparatuur in te richten, indien deze niet direct wordt herkend.

Voor meer informatie over de toepassing van SCOM Netwerk monitoring kunt u contact met ons opnemen.