Management Packs

Binnen SCOM wordt gebruik gemaakt van Management Packs. Deze Management Packs bevatten de ‘business logic’ voor de monitoring van de diverse monitoring domeinen. Met business logic doelen wij op de wijze van afhandelen van de metingen die door SCOM wordt uitgevoerd. Maar ook bij de ‘discovery’ van de onderdelen binnen de monitoring domeinen spelen de Management Packs een cruciale rol. De Management Packs bevatten namelijk intelligentie om de te monitoren onderdelen, ook wel ‘targets’ genoemd, te inventariseren en op te nemen binnen SCOM. Door Microsoft en 3rd Party leveranciers zijn veel standaard Management Packs beschikbaar gesteld die direct in SCOM gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om zelf Management Packs te ontwikkelen om invulling te geven aan het monitoren van producten waar nog geen Management Packs voor bestaan.

Custom Management Packs

Binnen SCOM kan er dus gebruik gemaakt worden van een grote hoeveelheid aan Management Packs, maar door de grote hoeveelheid te verkrijgen applicaties is er altijd een kans dat er voor uw applicatie nog geen Management Pack bestaat. Is het zo dat er voor uw applicatie nog geen Management Pack bestaat dan heeft The Backbone de kennis in huis om deze te ontwikkelen. Samen met u worden de requirements opgesteld en de applicatie architectuur in beeld gebracht. Deze informatie kan omgezet worden in een Management Pack met als gevolg dat u ook van de betreffende applicatie meldingen ontvangt in geval van incidenten en rapportages ten behoeve van trend analyses.

Standaard Management Packs

Binnen SCOM kan gebruik worden gemaakt van Management Packs voor onder meer Microsoft, VMware, Citrix, Symantec, Oracle, HP, Dell, IBM en Cisco producten. Wat betreft besturingssystemen is er sprake van cross-platform monitoring met ondersteuning voor Microsoft, Unix en Linux. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de SYSLOG uit te lezen van Unix en Linux besturingssystemen. Deze informatie wordt binnen de Management Packs weer vertaald naar bruikbare informatie van ‘targets’ binnen SCOM.